Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Половинкін І$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4

      
Категорія:    
1.

Майор П. С. 
Вплив низьких температур та затоплення на синтез білків етіольованих проростків озимої пшениці / П. С. Майор, І. Г. Половинкін, В. С. Кравець // Физиология и биохимия культур. растений. - 1999. - 31, № 2. - С. 123-128. - Бібліогр.: 21 назв. - укp.

Досліджували склад новосинтезованих загальних та мітохондріальних білків проростків озимої пшениці чотирьох сортів, що відрізняються за морозостійкістю та чутливістю до гіпоксичного впливу. При адаптації до зниженої температури у зразках загального білка спостерігається індукція синтезу нових поліпептидів з мол.м. 16, 24 і 118 кД, а також посилення новоутворення існуючих (22, 35, 54 кД, БТШ70, БТШ90). При затопленні зростає питома інтенсивність синтезу ряду поліпептидів, зокрема 18, 35, 57 кД, БТШ70 і БТШ90. Для зразків мітохондріального білка основні зміни спектра новосинтезованих поліпептидів для обох чинників детектуються у ділянці 71 -73 і 82 кД, а також 16 -18 і 35 кД.


Ключ. слова: Triticum aestivum L., холод, гіпоксія, білки теплового шоку, шаперони, мітохондрії
Індекс рубрикатора НБУВ: Е50*725.111.3 + П212.103

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61831 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Половинкін І. Г. 
Синтез мітохондріальних білків кукурудзи за умов впливу низьких температур / І. Г. Половинкін, П. С. Майор, В. С. Кравець // Физиология и биохимия культур. растений. - 1999. - 31, № 4. - С. 249-253. - Бібліогр.: 24 назв. - укp.

Досліджували вплив низьких температур на синтез мітохондріальних білків кукурудзи. Показано, що через дію холоду відбувається інтенсифікація синтезу білків із родин БТШ70 і БТШ90. Висловлено припущення, що молекулярні шаперони необхідні для адаптації кукурудзи до низьких температур.


Ключ. слова: Zea mays L., холод, білки теплового шоку, шаперони, мітохондрії
Індекс рубрикатора НБУВ: Е50*725.111.3 + Е50*801.1-652.336 + П212.2-272.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61831 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Кравець В. С. 
Синтез білків мітохондрій зародків кукурудзи при їх розвитку в умовах дії високих та низьких температур / В. С. Кравець, П. С. Майор, І. Г. Половинкін // Доп. НАН України. - 1999. - № 7. - С. 153-156. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е50*725.111

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22412/а Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
4.

Майор П. С. 
Синтез загальних та мітохондріальних білків озимої пшениці при дії низьких температур та за умов гіпоксії / П. С. Майор, І. Г. Половинкін, В. С. Кравець // Доп. НАН України. - 1999. - № 8. - С. 152-156. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Е50*725 + П212.103

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж22412/а Пошук видання у каталогах НБУВ 


 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського